Durerea de cap: când devine periculoasă și trebuie să te duci la medic

0
316
  • Durerea de cap care ia naștere când te trezești

O durere de cap care se declanșează dimineața și provoacă vomă este una periculoasă. Dacă pe parcursul zilei durerea scade în intensitate, dar apare tusea, iar durerea de cap nu cedează nici după ce iei medicamente, mergi le medic. Acest simptom poate fi un semn al unei tumori pe creier.

  • Durerea de cap instantanee

Acest tip de durere de cap apare frecvent și se dezvoltă în 60 de secunde. Apariția acestei dureri poate fi favorizată de o sângerare la nivelul creierului, după o accidentare ori după ce ai suferit un accident vascular cerebral sau anevrism, mergi le medic urgent.

  • Durerea de cap care apare fără motiv

O durere de cap care apare brusc trebuie să te trimită la medic. Aceste dureri de cap pot fi severe și de multe ori sunt însoțite și de amorțeala corpului. Acest tip de durere poate fi un semn al unui accident vascular cerebral. Alte simptome includ pierderea echilibrului, dificultăți de vedere sau de vorbire. Dacă observi oricare dintre aceste simptome, mergi la medic.

  • Durerea de cap care apare după un accident

Dacă ai suferit un traumatism cranian, iar apoi a început să te doară capul, mergi de urgență la medic. O durere de cap care apare după o accidentare poate indica o comoție și necesită tratament medical imediat. Chiar și o accidentare minoră la cap poate duce la o sângerare invizibilă, provocând presiune în craniu.

  • Durerile de cap neobișnuite

Dacă te confrunți cu o durere de cap neobișnuită, cere ajutor specializat de la medic. Acestea pot să apară după ce ridici greutăți, faci sex sau alergi și sunt însoțite de febră, greață, vărsături, pierderi de memorie.

sursa: https://goo.gl/cDKfbf

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here