MISTERELE PĂMÂNTULUI. HIPERBOREEA, un tărâm mistic populat de o seminție sfântă care trăiește o mie de ani

0
430

În anul 1929, în timp ce inventaria biblioteca palatului Topkapi, Gustav Deissman descoperă un pergament din piele de gazelă. Așa a fost descoperită harta lui Piri Reis, datată 1513. Harta înfățișează Europa, Africa de Nord și insule din oceanul Atlantic.

Harta a suscitat multe controverse legate de Antarctica, un continent care nu era cunoscut în anul 1513, și care avea să fie descoperit 300 de ani mai târziu. Continentul este reprezentat ca o întindere de pământ neacoperit de gheață. Cercetătorii de la Universitatea New Hampshire au ajuns la concluzia că pentru realizarea hărții a fost utilizată proiecția Mercator, proiecția globului terestru pe un plan.

Grecii antici realizau hărți cilindrice, dat fiind cunoștințelor că Pământul este o sferă. Mercator a fost primul care a calculat longitudinea și latitudinea. Cercetătorii americani consideră că pentru realizarea hărții, Piri Reis a utilizat documente cu o vechime de peste 4000 de ani, ceea ce ar însemna că o civilizație străveche deținea o tehnologie avansată care presupunea observarea din aer a planetei.

A fost lansată ipoteza că o astfel de civilizație putea fi de origine extraterestră sau poate cea a atlanților sau a hiperboreenilor. Piri Reis a fost un temut pirat care, ulterior, a fost cooptat în armata otomană, unde devine amiral al flotei otomane din oceanul Indian. Gerardus Mercator este considerat părintele hărţilor. Sute de ani, continentele au fost studiate după astfel de hărți.

De curând, cercetătorii americani au constatat că aceste hărți nu sunt tocmai corecte. Europa este reprezentată mai mare decât este în realitate, iar Africa și America de Sus sunt mai mici decât in realitate. S-a spus că Mercator a vrut să pună în evidență Europa. Expedițiile științifice privind descoperirea de noi teritorii continuă și în zilele noastre. Acum 10 ani, mai multi cercetători ruși au lansat un proiect care avea ca scop descoperirea ținutului numit Hiperboreea.

Ei consideră că acest ținut se află in zona arctică. Cercetătorii au luat în calcul harta lui Mercator realizată în secolul al XVI-lea, care prezintă lângă Polul nord, un continent imens. Hiperboreea este considerat un tărâm mitic. Despre el au scris Plinus, Herodot, Cicero care susțineau că este populat de o seminție sfântă care trăiește o mie de ani.

Mircea Eliade spunea că este un loc paradisiac. Hiperboreea sau țara de dincolo de Boreu, vântul nordului, poate deveni realitate ca urmare a artefactelor descoperite de cercetătorii ruși. Pe lângă acestea a fost descoperit și un tunel care traversează un lac și este acoperit cu turbă. S-a apreciat că tunelul este de origine artificială și are o vechime de câteva mii de ani.

Cercetătorii ruși au declarat că Hiperboreea a fost distrusă ca urmare a unei catastrofe globale care a modificat axa Pământului cu 15 grade. Textele vechi chinezești descriu această catastrofă astfel: Soarele nu a mai răsărit o perioadă de timp, Pământul și-a pierdut echilibrul, cerul s-a înclinat.

sursa: https://goo.gl/kZe696

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here