DA VINCI, UN CĂLĂTOR VENIT DIN VIITOR

0
465

În anul 1502, da Vinci intră în serviciul lui Cesare Borgia și renunță la pictură. La scurt timp, intră în miezul unei adevărate conspirații, iar cel mai bun prieten al său, Vitelli este sugrumat din ordinul lui Borgia.

Este nevoit să fugă la Florența unde se apucă de pictat. Despre opera lui da Vinci se spune că este un adevărat cod. Nu se știe care a fost motivul pentru care da Vinci scria invers. Leonardo da Vinci a fost considerat un fenomen, un călător în timp care venea de undeva din viitor.

Cum putem explica cunoștintele unui tânăr sărac din Florența care fusese instruit să citească și să scrie? Cine era cu adevărat da Vinci? S-a spus că a avut acces la scrieri vechi ale umanității, că ar fi avut acces la renumita Cronică Akashică, precum Albertus Magnus, Nikola Tesla, Edgar Cayce.

Prin cunoștințele sale, da Vinci a trecut un pod peste timp. În Codex Madrid el scria, citește-mă, cititorule, dacă îți face plăcere! Rareori mă întorc în această lume.

Nu știm dacă este o metaforă, un cod, pe care da Vinci le-a lansat. Genhard Stenhauser scria, ce trebuie sa se întâmple când un om, în chip conștient, ar dori să se întoarcă într-o anumită perioadă din trecut, fără a fi nevoit să apeleze la mijloace tehnice?

Atunci, în spiritul ipotezei că în vâltoarea timpului lucrurile și oamenii ar putea fi răpiți din prezentul lumii noastre, ar fi oare posibil, ca fiecare să profite de o anomalie a timpului, să poată sparge zidurile timpului și să plece într-o călătorie în timp?

Poate că da Vinci a fost un călător în timp, el influenţa timpul când dorea și când trebuia. Și alte lucruri neobișnuite pentru epoca lui l-au preocupat, zborul și aparatele de zbor. Da Vinci scria în una din notele sale, cine se oprește pe o stea nu se mai poate întoarce.

Se cunosc extrem de puține amănunte privind viața personală a lui Leonardo da Vinci, deși a lăsat în urmă sute de pagini manuscrise. Nu există scrisori, scrieri poetice, jurnal personal sau memorii. Nicăieri în scrierile sale sau în cele ale contemporanilor săi nu apare vreo informație care să indice vreun interes afectiv față de vreo persoană.

În consecință, nu se poate stabili cu certitudine dacă a avut vreo relație afectivă și/sau eventual sexuală, cu vreo persoană, bărbat sau femeie. Din contră, cei care l-au cunoscut, vorbesc despre o existență aproape ascetică, dedicată trup și suflet artei și științei. Una din notele sale conține câteva referințe privind sexualitatea și procreația.

sursa: https://goo.gl/ATL221

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here