Iata cum se pastreaza proaspat mararul. Nu mai e nevoie de inghet si ramane proaspat cateva luni la rand

0
292

Mărarul se spală și se usucă. Trebuie să fie uscat bine.

Borcanele trebuie să fie, de asemenea, uscate.

Îndepărtați tulpinile mai groase și puneți mărarul în borcane, pe care le păstrați în frigider. Iată și trucul. Am păstrat borcanul 2 luni și când am scos borcanul, mărarul era la fel de proaspăt ca în prima zi.

BENEFICIILE MĂRARULUI

Mărarul crește pofta de mâncare, accelerează metabolismul și reglează activitatea sistemului digestiv. Este folositor în caz de insomnie, meteorism, hipertonie, gastrită acidă,cistită și alte afecțiuni ale rinichilor, ameliorează durerile de cap și în general acționează benefic asupra activității inimii.

Mai mult ca atât, mărarul are proprietăți puternic diuretice și de eliminare a bilei, se utilizează în alimentația copiilor în caz de obezitate și afecțiuni ale ficatului, vezicii biliare, precum și în calitate de stimulator al lactației pentru mamele care alăptează.

Infuzia proaspătă de mărar se întrebuințează pentru micșorarea tensiunii arteriale, relaxarea intestinului și ameliorarea stărilor de anxietate.

Ceaiul de mărar ajută la digestie și este indicat în caz de tuse puternică. Mărarul este indicat pentru uz cosmetic: infuzia de mărar, utilizată sub formă de loțiune, înlătură roșeața și iritațiile din jurul ochilor.

 Sursa: https://goo.gl/QY1wyk

“Conținutul articolelor este doar informativ și nu poate inlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here