Cum se face socata

0
398

Atunci cand ne gandim la flori de soc si la socata cel mai probabil ne amintim de verile petrecute la bunici si tinem minte perfect gustul acesteia. Poate ca nu stiati, dar florile de soc sunt deosebit de benefice corpului uman si trateaza mai multe afectiuni, precum cele digestive (deoarece au proprietati laxative si diuretice), cele respiratorii (gripa, bronsita, raceala), cele dermatologice, cele ocular, cele reumatice, cardiace sau de nutritie.

Ingrediente:

-14 flori mari de soc care sa fie cat mai parfumate
-10 litri de apa plata
-4 lamai
-1 kilogram de zahar brun
-10-12 boabe de orez pentru fermentatie sau 5 grame de drojdie proaspata
cateva frunze de menta

Mod de preparare:

1. Trebuie sa pui florile de soc intr-un borcan de 10 litri mai lasand niste loc pentru zahar si lamai. Acestea se vor taia felii si se vor stoarce bine in apa. La cateva dintre ramai ar fi bine sa indepartati coaja pentru ca aceasta da un gust amar sucului.

2. Borcanul trebuie acoperit si lasat sa stea o zi. A doua zi vei adauga zaharul si boabele de orez si vei amesteca bine. Acopera borcanul si lasa-l sa fermenteze timp de inca trei sau patru zile. Borcanul trebuie sa aiba capac, dar sa nu fie inchis complet pentru ca intreaga compozitie sa poata respire.

3. In cele trei sau patru zile trebuie sa amestecati in borcan de cel putin doua ori pe zi. In continuare sucul trebuie strecurat printr-o sita deasa sau printr-o panza de tifon si mutat in sticle care se vor depozita in frigider sau intr-un loc intunecos si rece.
Sucul va deveni usor acidulat deci trebuie sa deschideti sticlele cu grija.

sursa: https://goo.gl/NlbdaX

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here