Locul unde prostituţia era OBLIGATORIE pentru fetele nemăritate …

0
248

Numeroase practici sexuale obişnuite în anumite perioade în lumea antică, relatate de istoricii acelor vremuri, pot fi considerate cu totul ieşite din comun.

Viaţa intimă şi obiceiurile sexuale ale popoarelor antice au stârnit numeroase controverse. Iată câteva dintre cele mai ciudate practici menţionate de istorici.

Femei împărţite frăţeşte

Mai multe mărturii istorice despre popoare antice menţionează obiceiul ciudat al împărţirii nevestelor. Herodot susţinea în scrierile sale că agatârşii, un trib care a locuit pe actualul teritoriu al Transilvaniei, îşi împărţeau nevestele frăţeşte.

„Au în devălmăşie neveste, ca să fie fraţi cu toţii şi, înrudindu-se, să nu mai existe la ei nici pizmuire, nici vrăjmăşie”, informa istoricul elen în urmă cu două milenii şi jumătate. În lumea pre-islamică arabă, potrivit unor mărturii, exista obiceiul împrumutării nevestelor. Bărbaţii din clasele sociale joase îşi lăsau femeile să aibă relaţii sexuale cu persoane din clase superioare pentru ca viitorii copii să aibă un statut privilegat. Soţiile rămâneau mai multe zile şi chiar luni în casa celui ales ca partener de sex, până deveneau însărcinate.

Răpirea tovarăşului de sex

Un obicei bizar al locuitorilor cretani homosexuali din Antichitate, menţionat de istorici, era legat de răpirea ritualică a tinerilor de cei care îi doreau ca parteneri intimi. Fiii ai unor nobili din clasa aristocrată erau luaţi de lângă familie, cu consimţământul tatălui, de către viitorul amant. Băieţii erau duşi în pustiu unde petreceau au vânau alături de cel care i-a răpit şi în compania prietenilor acestuia. Dacă băiatul era mulţumit demodul în care era tratat şi de comportamentul celui care l-a răpit îşi putea continua viaţa alături de acesta, primind daruri şi un statut aparte de „tovarăş de viaţă” al aristocratului.

Sexul fără ejaculare

Adepţii filosofiei taoiste din Antichitate credeau că oamenii nu trebuie să piardă prea mult lichid seminal, pentru că ar elimina energia Yin din trup. Pentru a se feri astfel de boli şi de moarte, chinezii din lumea antică erau sfătuiţi să aibă relaţii sexuale, de preferabil cu fecioare frumoase, dar să dezvolte o tehnică prin care să evite ejacularea.

Bărbaţii sciţi, deveniţi femei

O tradiţie a sciţilor, popor care a ajuns şi pe teritoriul actual al ţării noastre în urmă cu peste două milenii, era ca persoanele care aveau probleme legate de potenţă să treacă în rândul femeilor. „Printre sciţi se fac scopiri şi cei mai mulţi îndeplinesc treburi de femei, trăind ca şi femeile, şi vorbesc ca ele, Ei poartă numele de moleşiţi. Localnicii pun pricina acestei neputinţe pe seama unui zeu, iar pe oamenii aceştia îi cinstesc şi se închină lor, temându-se fiecare pentru sine, de o asemenea boală. De atunci trăiesc printre femei şi se dedau aceloraşi îndeletniciri ca şi acestea”, medicul antic Hipocrate.

Felaţia, considerată un dar al zeilor

Masturbarea regală pe malul Nilului

O dată pe an, faraonii egipteni, consideraţi întruparea zeilor, şi însoţitorii lor, coborau pe malul Nilului pentru a practica un ritual considerat sfânt şi extrem de important. Faraonul se dezbrăca pe marginea malului râului şi se masturbeaza, eliminând lichidul seminal în râu şi nu pe uscat. Apoi, ceilalţi participanţi la ceremonie îi urmau exemplul, încredinţaţi că astfel vor asigura forţa dătătoare de viaţă a râului, că regatul le va fi binecuvântat şi vr avea o recoltă bogată pentru încă un an.

Sexul cu animale, din motive religioase

Zoofilia a fost considerată un obicei sexual amintit la mai multe popoare antice, deşi în unele perioada era aspru pedepsită. Relatări despre femeile romane le prezentau ca păstrând şerpi pe care îi foloseau ca obiecte sexuale, iar alte mărturii vorbesc despre femeile şi bărbaţii aduţi în Colosseum şi în alte arene romane pentru a fi violaţi de animale. Grecii antici practicau zoofilia din motive religioase, arată unele mărturii din Antichitate, transformând-o în ritualuri dedicate zeiţei Afrodita. În Egiptul antic, potrivit altor autori, ţapii erau folosiţi uneori la sex ai femeilor Unele coduri de legi pedepseau cu moartea zoofilia.

„Oricine va avea contact sexual cu un porc sau cu un câine, va fi ucis. Dacă un om are relaţii sexuale cu un cal sau un măgar, nu există nici o pedeapsă. Dar el nu se va apropia de împărat şi nu poate deveni preot. Dacă un taur se va ridica asupra unui om pentru a avea un act sexual, boul va fi ucis, dar omul nu va păţi nimic. Dacă un porc se va ridica peste un bărbaat pentru a avea un contact sexual, nu există pedeapsă. Dacă o oaie va fi siluită de un bărbat, ea va fi ucisă”, arătau legile poporului hitit, din ţinuturile mediteraneene.

Prostituţia obligatorie

O relatare a istoricului Herodot despre asirieni prezenta un obicei ciudat prin care era venerată zeiţa Afrodita. Potrivit autorului antic, în Asiria, femeile nemăritate erau obligate să se prostitueze, pentru a primi harul zeiţei Afrodita. Fiecare femeie trebuia să se prezinte o dată în viaţă la templul Afroditei pentru a îndeplini un ritual, ce prsupunea să poarte o coroană de flori şi să se ofere primului străin ajuns în faţa ei, pe treptele templului. Bărbaţii atraşi de aceasta îi aruncau bani în poală şi o cereau în numele zeităţii.

Geţii, sex cu mai multe femei, tratate ca sclave

Heraclid din Pont, un filosof antic, afirma că unii dintre geţi aveau 30 de soţii, pe care le foloseau ca sclave sexuale. „Fiecare se căsătoreşte cu trei şi patru femei. Sunt unii care au şi 30 de soţii. Ei le folosesc ca pe nişte sclave. Au legături trupeşti cu numeroase femei şi se unesc cu ele pe rând. Femeia spală şi serveşte pe bărbatul cu care a trăit. Cele mai multe, după împreunare, se culcă pe pământ”, afirma istoricul, din secolul IV î. Hr.

sursa: https://goo.gl/AU0X1o

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here